Et nyt kapitel bliver skrevet, når dit barn begynder på skemad.

I starten er det små smagsprøver, men senere ændre det dig til et mættende måltid. Men find tålmodigheden frem! Babyer 0-6 måneder er udstyret med et tarmsystem som er designet til modermælk eller modermælkserstatning.

Da Marius ramte de 4 måneder, blev han ramt af et appetit og udviklingsspring, som gjorder ham mere sulten! Hvilket betød flere nætter med afbrudt søvn, men hold ud dit barns tarmsystem er vigtigere. Da en glad tarm betyder en gladere og sundere baby med mindre ondt i maven, færre sygedage og mindre forkølelse.

Tålmodigheden er vigtig, dit barn skal vænne sig til en ny konsistens og skal bruge god tid på at rejse igennem fødevarenes verden. Hold humøret højt og husk på at et par mundfulde om dagen kan være nok! Husk på at babyer ikke er født kræsne, vore attitude, øjne og kræsenhed kan ødelægge den vigtige oplevelse om, at måltiderne skal være hyggelige og positive!

Start derfor let og mildt op med grøntsager som gulerod, søde kartofler, pastinak, broccoli, squash og hokkaido-græskar.

En bonusinfo, som forældre tit glemmer (fordi det sviner) er at babyer har brug for en næringsrig menu, som ikke behøver at have været igennem en blender! Nogle babyer, deriblandt Marius trives bedste med fingermad. Husk på det også er en mulighed, som samtidig styrker dit barns motorik og evne til selv at sortere hvilket mad barnet bryder sig om.

Herunder er der 3 lette retter på babymad, som dit barn vil elske.

Mild og cremet kartoffel – og gulerodmos. 

Skyl og skræl 1 gulerod og 2 kartofler, skær dem i små stykker og kog dem i en gryde med vand, til stykkerne er bløde og møre. Husk på at kun benytte vand, så grøntsagerne kun lige er dækket af det. Tilsæt derefter en olie og mos de kogte grøntsager sammen med kogevandet til det har en jævn konsistens. Derefter serveres mosen lun.

Banan og mangomos

Skyl, skræl og hak mangoen i små stykker, blend den sammen med den skrællede banan med en gaffel og servere mosen ovenpå grød eller frys den ned til en lækker ispind.

Opskrift babymad: Cremet risgrød

Pisk 1/2 dl rismel med 11/2 dl koldt vand. Kog ved svag varme i 2-3 min., sluk, og rør en tsk. smør og 1/2 dl modermælkserstatning eller modermælk i. Der tilsættes mere mælk, hvis grøden er for tyk.

Tak fordi i læste med!

– Kathrine

 

****husk at læse med på regnbuensfarver.wordpress.com !