Grove boller der ikke skal hæve – lyder det lidt for godt til at være sandt? Det er det slet ikke.

Ind imellem får man lyst til lækre nybagte boller – kender I det? Men man oooorker det ikke rigtig. Det tager 100 år og en madpakke, fordi de skal hæve, efterhæve og alt muligt andet.
Heldigvis findes der nogle opskrifter, hvor man rent faktisk kan undgå hævetiden. Og bollerne bliver stadig virkelig lækre!

Prøv selv denne opskrift på grove boller der ikke skal hæve, og bliv overbevist om at hævning er stærkt overvurderet. Man kan altså lave lækre boller uden…

Du skal bruge:

  • 50 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl. kerner eller frø (efter eget valg)
  • 200 g. fuldkornshvedemel
  • 350 g. hvedemel
  • Mælk eller æg til pensling
 Du skal gøre:
  1. Smelt smør og tilsæt mælk
  2. Varm op til middel temperatur
  3. Smuldr gæren og hæld smørblandingen over. Rør gæren ud.
  4. Tilsæt sukker, salt, frø/kerner og fuldkornshvedemel og rør godt
  5. Tilsæt hvedemelet lidt af gange. Ælt dejen godt, evt. med maskine.
  6. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller
  7. Pensel med lidt mælk eller æg
  8. Sæt bollerne i midten af en kold ovn og tænd på 225 grader
  9. Bages i 15-20 min til de bliver gyldne

 

Velbekomme!

Photocredit: Urtekram