Kerneboller (16-18 stk.)

INGREDIENSER
5 dl vand
2 dl knækkede hvedekerner
1 dl hørfrø
1 spsk. groft salt
1 spsk. flydende honning
1½ spsk. olie
2 dl Cultura, A 38 el. mager yoghurt naturel
25 g gær
650-750 g godt hvedemel

Opskrift – sådan laver du kerneboller med courgette

1. Kom vand, hvedekerner og hørfrø i en gryde, og bring det langsomt i kog. Sluk, og lad det trække ½ time. Rør salt, honning, olie og Cultura i. Tjek, at temperaturen er håndvarm, inden du også rører gæren i. Rør melet i, lidt ad gangen, til du har en blød dej. Den skal ikke kunne æltes med hænderne, men den skal hænge godt sammen. Ælt den i mindst 5 minutter. Stil dejen i et stort fad med drys af mel over. Dæk med film, og stil den til hævning et koldt sted i ca. 3 timer.

2. Vip dejen ud på et melstrøet bord, men rør ikke for meget ved den. Brug en ret stor ske, og form dejen let til boller direkte på en plade med bage-papir. Drys med lidt mel, og lad bollerne efterhæve i ½ time. Bag dem på nederste rille i en 220° varm ovn i 20-30 minutter. De skal lyde hult, når du banker dem i bunden. Køl dem af på en rist.
Kan fryses.

Opskrift fra Femina.dk