Måske kender I allerede Mambeno? Hvis ikke, kan vi abolut anbefale at slå vejen forbi.

Mambeno er det mest geniale koncept med ugentlige madplaner til børnefamilier. Madplanerne kommer direkte i din indbakke, og det hele kan super nemt overføres til din indkøbsliste.

Kan man ikke bare selv lave sine madplaner? Jovist, det kan man. Men kender vi ikke alle det der med at køre surt i de samme 10 retter? Eller at man ikke liiige får lavet ugens madplan, og så alligevel ender med at handle fra dag til dag?
Vi har herhjemme testet Mambeno nogle måneder. Og det er virkelig nemt, lækkert og faktisk også utroligt billigt. Vi har aldrig spist så billigt før, som efter vi er begyndt at følge disse madplaner til børnefamilier. Ydermere, og et kæmpe plus i bogen, elsker begge børn maden. Den er virkelig børnevenlig – uden at blive ‘pasta med ketchup’ kedelig. Vildt lækkert, vildt sundt!

Hvis du selv har lyst til at prøve Mambeno, kan du prøve i 30 dage helt gratis. Efter de 30 dage koster det 39 kr/md (ved månedsbetaling) 25 kr/md (ved årsbetaling).

Der findes et hav af lækre opskrifter på Mambenos hjemmeside. En af dem, er de her lækre madpakkeboller.
Et godt tip, jeg i dag så på Facebook;

“Som alle andre grove boller så skal dejen helst være ret fugtig, for ikke at bollerne bliver tørre. Det er også en fordel, at bollerne ‘hænger sammen’ – så mister de ikke så meget fugt under bagningen.

Jeg blander alle ingredienser sammen i min røremaskine, og deri hæver det også. Når det så er hævet, hælder jeg hele massen ud på min bageplade, og så deler jeg dejen med en pizzaskærer.

Så bliver bollerne lige store, de hænger sammen (men kan nemt knækkes fra hinanden efter bagning), og jeg har på intet tidspunkt fået beskidt køkkenbord eller hænder – det er faktisk kun en skål fra røremaskinen og et rivejern, som skal i opvaskeren.”

Så hermed opskrift på de letteste og lækreste madpakkeboller;

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 50 gramgær
  • 2 spskakaciehonning
  • 1/2 dlolivenolie
  • 7 dlvand
  • 4 stkgulerødder– svarer til ca. 200 gram
  • 250 gramfemkornsblanding– fås i færdige poser
  • 200 gramfuldkornshvedemel
  • 2 tsksalt
  • 700 gramhvedemel
  • 50 gramhavregryn

Fremgangsmåde

1. Rør gær, honning og olie ud i en blanding af 5 dl koldt vand og 2 dl kogende vand. Så har vandet den perfekte temperatur, der kan få gæren til at udvikle sig, og du undgår at bruge lunkent vand fra hanen – det er ofte ikke helt rent.

2. Riv gulerødderne – enten på den fine side af et rivejern, hvis ungerne ikke må opdage, at der er gulerødder i bollerne eller på den grove, hvis de er vilde med gulerødder! Tilsæt derefter gulerødderne sammen med femkornsblandingen, fuldkornsmelet og saltet. Rør godt.

3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan, indtil dejen slipper siderne. Det tager ca. 5 minutter. Så er den klar til at hæve! Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.

4. Form boller eller små aflange flutes af dejen. Fugt dine hænder med vand, så hænger den klæbrige dej ikke fast. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med grovvalsede havregryn, rugflager eller det, familien allerbedst kan lide. Lad dem efterhæve i 15 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 185 grader varmluft.

5. Bag bollerne i ca. 20 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Velbekomme :o)

Opskrift og billeder tilhører Mambeno.dk