Oreo kage er virkelig det nye sort.
Elsker du også Oreos? De små lækre kiks, med det lækre cremede fyld?
Hvis ja – så vil du også elske denne opskrift.

Ingredienser til Oreo kage

200 g. mørk chokolade
150 g. smør
175 g. brun farin
4 æg
5 spsk. mel
1 lille nip salt
1 rulle oreokiks

Sådan laver du kagen:

Pisk æg og farin sammen i en skål, til det bliver en samlet masse. Smelt smør og chokolade i en lille gryde, hæld det i ægge-blandingen når det er smeltet. Bland mel og salt i og rør godt rundt.
Halvdelen af dine Oreos knuses og røres i dejen.
Hæld dejen i en bradebande.

Bag kagen i 25-30 minutter ved 180 grader. Ovne er meget forskellige, så er er altså vigtigt lige at holde øje mens kagen bager, så den ikke får for meget.

Topping på Oreo kage:

100 g blødt smør
50 g siet kakaopulver
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ dl mælk

Sådan laver du topping til kagen:

Pisk smør i en skål, og tilsæt kakaoen. Rør sukker og vanilje i efterfølgende.
Mælken tilføjes lidt ad gangen, indtil cremen får den rigtige konsistens. Pis til blankningen er helt glat.
Smør cremen på kagen, når den er kølet af. Knus og drys resten af dine Oreos på toppen af kagen.

Der findes efterhånden flere forskellige varianter af Oreos. Vi har prøvet os lidt frem – og selvom vi stadig foretrækker den originale, så er kagen altså også virkelig lækker i andre varianter. Prøv dig frem, måske endda en blanding også kunne være ret lækker.

Éen til er sikkert – hvis du har børn, vil de ELSKE den her.

Du kan i øvrigt finde mange flere nemme og lækre opskrifter her.